info@dedokterinevenwicht.nl | Bel mij terug

Diensten van de dokter in evenwicht

IFMS*

Deelname aan een IFMS-traject is voor alle medisch specialisten een vereiste voor herregistratie. De daaruit volgende ontwikkeling kan met de juiste begeleiding waardevolle en inspirerende inzichten geven. Ik ken de ins en outs van de medische wereld en ben hiervoor graag jouw gesprekspartner. Zodat jij de koers kunt kiezen die jou het beste past. 

 

* Individueel Functioneren Medisch Specialisten

Leiderschapsontwikkeling en teamcoaching

In samenwerking  met diverse partners worden trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling aangeboden, om zo persoonlijke leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Deze trainingen bestaan uit eendaagse workshops en meerdaagse trajecten. Ze worden ook op aanvraag voor organisaties in de zorg ontwikkeld.

 

In het verlengde daarvan is ook teamcoaching mogelijk. Want in de weerbarstige praktijk van alledag functioneren teams lang niet altijd optimaal. Hoe ga je weer verbinding voelen met je team, hoe geef je leiding, hoe zorg je voor een fijne samenwerking en vergroot je de doelgerichtheid? In coachingsgesprekken leer je jouw leiderschap daarvoor te vergroten en bovendien kunnen we een traject starten dat een gezond en evenwichtig team functioneren tot doel heeft.

Locatie

We voeren de coachingsgesprekken in een aangename omgeving. Dat kan zijn op de Karkoele in Erm, maar ook op een locatie van jouw keuze. Natuurlijk is een gesprek via een beveiligde beeldbelverbinding ook mogelijk. 

Volg je een kort traject van intensievere, meerdaagse coaching dan kun je ook gebruikmaken van de overnachtingsmogelijkheden van de Karkoele. 

Leiderschapsontwikkeling

Persoonlijk, Positief en Verbindend Leiderschap (PPVL)

 

Staan jouw denken, voelen en doen in lijn met elkaar en met wie je bent? Hoe sta je in het leven? Wat drijft je? Als jij in balans bent, kun je komen tot positief leiderschap.

Vanuit jouw waarden de ander de ruimte geven zich verder te ontwikkelen. En daarmee tegelijkertijd jezelf ontwikkelen, vanuit een gezamenlijke missie. Met deze insteek raak je aan de definitie voor persoonlijk, positief en verbindend leiderschap.

Positief leiderschap verbindt zich bijna als vanzelf met de ander, de omgeving waarin je werkt en waarin je je begeeft. Daardoor kom je in een cirkel waarin je jezelf verbindt. Met wie je zelf bent, met de mensen met wie je werkt en met de situaties waarin jouw leiderschap wordt gevraagd.

 

Logisch, toch?

Belangrijke waarden in deze vorm van leiderschap zijn nieuwsgierigheid en mildheid. Ongeacht de context, voor jezelf en voor de ander. Dat klinkt logisch, alsof je zonder nadenken, voelen, vallen en opstaan die weg kunt bewandelen. En soms is dat zo. Maar heel vaak niet. Zoals bij iedere reis, iedere ontdekkingstocht, draait het om een leven lang leren. Leren van jezelf, van de situaties die je tegenkomt, van de ander en met de ander. Het vergt openheid en lef om een berg te beklimmen en gaandeweg zo zeker te worden dat je los kunt laten, alsof je de top bereikt hebt. Het vergt geëngageerdheid, talentontwikkeling van jezelf en van de mensen met wie je werkt.

 

Geen maskers

Psychologische veiligheid is een voorwaarde voor persoonlijk, positief en verbindend leiderschap. Dat is niet een wollig concept, maar essentieel om jezelf en de ander de ruimte te geven om te ontwikkelen, te groeien. Openheid, verbondenheid, waardering en daarop gericht leiderschap zorgen ervoor dat er geen maskers nodig zijn om je achter te verschuilen. Met acceptatie van eenieder als gevolg.

Hoe meer je elkaar op persoonlijk niveau kent, hoe sterker je je verbonden voelt. Het stellen van oprechte en positieve vragen bevordert empathie en verbinding. Door met compassie te handelen, bouw je relaties op met een gedeeld gevoel van menselijkheid en ervaar je samen dingen die wederzijds vertrouwen, zorg en respect bevorderen.

 

Wetenschap

Er bestaat veel wetenschappelijke onderbouwing dat een positieve psychologische benadering zorgt voor betere resultaten, motivatie, prestaties en gezondheid. Onderzoek naar positief leiderschap toont ook veel harde, zakelijke effecten: betere bedrijfsresultaten, kwaliteitsverbetering en omzetgroei. Deze onderzoeksresultaten geven weerwoord op soms gehoorde kritiek dat positief leiderschap zachtaardig, zoetsappig, te gevoelig, ‘new age’ of te naïef zou zijn.

 

Coaching

Positief leiderschap richt zich juist op het voorkomen van een negatieve cultuurspiraal. Hoe voorkom je dat je als leider negatief, futloos of cynisch wordt? Hoe zorg je dat je met elkaar in een positieve flow komt en blijft? Welke doelen wil je behalen en hoe zorg je ervoor dat je ze haalt?

In coaching en training bij De Dokter in Evenwicht op de Karkoele zoeken we met elkaar uit hoe jij je daarin kunt ontwikkelen.

dedokterinevenwicht

Heb je een vraag?

Stuur ons een e-mail, maak gebruik van het contact formulier.

* berichten worden beveiligd verstuurd en voldoet aan de medische beveiligingswet